Homepage Personeel Vijf tips voor het zoeken naar een interim financiële professional

Vijf tips voor het zoeken naar een interim financiële professional

Door admin
0 Reactie(s)
Vijf tips voor het zoeken naar een interim financiële professional

Als je een interim finance professional nodig heb – of het nu is omdat een collega met zwangerschapsverlof gaat of een speciaal project gaat doen of om welke reden dan ook – dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. Het vinden van de juiste persoon voor de vacante rol is immers niet iets wat snel gebeurd is. Daarnaast wil je ook het kaf van het koren scheiden. Hier zijn vijf tips om je te helpen een goede interim finance professional te vinden:

Definieer de reikwijdte van de rol

Voordat je aan je zoektocht begint, is het belangrijk om duidelijk te hebben waar de interim finance professional voor verantwoordelijk zal zijn. Dit zal je helpen je zoekopdracht te verfijnen en iemand te vinden met de juiste vaardigheden en ervaring.

Hou rekening met hun beschikbaarheid

Wanneer je op zoek bent naar een interim finance professional, is het belangrijk om rekening te houden met hun beschikbaarheid. Je wilt niet iemand die maar voor een korte periode beschikbaar is of die zich al heeft gecommitteerd aan een ander project.

Controleer hun referenties

Zoals bij elke andere aanwerving, wil je de referenties van je potentiële interim financiële professional controleren. Het zal je rust geven als je weet dat je iemand binnenhaalt met de juiste diploma’s, relevante werkervaring en iemand waar ook eerdere werkgevers goede ervaringen mee hebben gehad.

Zorg ervoor dat ze goed bij je team passen

Het is belangrijk dat de interim finance professional goed in je team past. Ze zullen moeten samenwerken met de rest van het team, dus het is belangrijk dat ze met elkaar overweg kunnen en goed samenwerken.

Zorg voor een contract

Voordat de interim finance professional begint, dien je ervoor zorgen dat hij of zij een contract heeft waarin de verantwoordelijkheden die bij hun rol passen goed worden beschreven en wat er van hem of haar verwacht wordt. Dit voorkomt misverstanden.

Conclusie

Bij het zoeken naar een interim finance professional zijn er een paar dingen waar je op dient te letten om de juiste persoon voor de klus te vinden. Door deze tips te volgen, ben je goed op weg om een goede persoon te vinden die aan je behoeften voldoet.

Bron: FELLER

© Schuldenteller.nl – Alle rechten voorbehouden.